Güzel Bir Cilt İçin Öneriler

Sadece Şu Adımları İzleyin:
1.) Temzileyin: Kendinizi, cildinizi ve bütçenizi zorlamayın ve hem makyajınızı hem de kirdena rıdnırmak için sadece bir ürün kullanın. Eğer cildiniz kuruysa, cildiniz de yumuşatıcı bir etki bırakan (yüzünüzde ince bir film tabakası varmış hissi veren) bir losyon veya krem bazlı bir ürün kullanın. Cilfiniz çok yağlı olsa bile, Neutrogena veya Dove gibi yumuşak ve hassas bir sabun kullandığınızdan emin olun. Yüzünüz veya boynunuz için asla deodorantlı bir sabun kullanmayın. Ayrıca hassas bir cildniz varsa, vücudunuzda bile kullanmayın.

2.) Ölü hücrelerden kurtulun: Bu adımın gerekliliğini abartmak mümkün değil. Ölü hücrelerden kurtulmak nedir? Bu, bir soğanı soymaya veya bir çatının kremitlerini sökmeye çok benzer. Bu işlem, yüzünüzde kan akışını sağlamk ve deriye yapışmış kir tabakasını ortadan kaldırmak için gereklidir.

Kullanılması gerekenler: Bir paket şeker alın (işlenmemiş şeker en iyi sonucu verir), yayılabilmesini sağlamak için bir kaç damla zeytinyağı ekleyin ve yüzünüzdeki kırışıklara nüfuz edecek şekilde nazikçe ovalayarak uygulayın.

Bir paket hazır yulaf ezmesini açın, suyla karıştın ve macun kıvamına getirin. Bu karışımla yüzünüzü ovun ve kalıntıları durulayın. Hazır yulaf ezmesini yüzünüzde ve geleneksel eski moda yulaf ezmesini ise ölü hücrelerden arındırmak için tüm vucunuzda kullanabilirsiniz.

Tüm yüzünüzü ve vücudunuzu, deniz tuzu (doğal gıdalar satan dükkanlada bulanabilir) ile ovun. Onun, canlandırıcı ve zindelik verici etkisni seveceksiniz.

Güneş Cildinizin Bir Numaralı Düşmanıdır
Güneş korumasına her zaman öncelik vermelisiniz. Nemlendircinizle beraber, cildinize uygun bir güneş kremini uygulayın. Yaşlanmanın en büyük kanıtı olan kaba cilt, kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri vb, gerçekten de güneşe çok fazla maruz kalmanın sonucudur. Her zaman bolca güneş kremini uygulayın ve sadece yüzünüze değil boynunuza ellerinize ve saç çizginize de bol miktarda sürün.

İp ucu:
E, A veya C vitamini ile geliştirilmiş bir nemlendirici satın almayın. Bu vitaminleri, size en yakın eczaneden kapsül şeklinde etkisi en güçlü olanlarından satın alın. Kapsülü delerek açın ve bunu nemlendiricinize ekleyin. Pahalı kozmetik kremlerinin tüm faydalarına, ekstra kimyasallar veya harcama olmadan sahip olacaksınız.

Nemli cilde uygulandıklarında nemlendiricler daha etkili olacaklardır. Bu, nemi cilde hapseden ince bir film tabakası oluşturur. Akşam saatleri, cildinize bakım yapmak için en önemli zamandır. Uyku saatleri, yüzünüzün makyakdan, tozdan ve kirlilikten, vb. uzak olduğu zamanlardır ve yenilenmeye hazırdır. Akşam uyguladıgınız bu sisteminiz, ruhunuzun tamamını stresten arındırmakta ve sizi dünyanın en iyi terapisi olan güzellik uykusuna hazırlamakta da etkili ve faydalıdır.

0 yorum: