Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Maskeler

Domates Maskesi: Yağlı ciltleri için, olgun bir domatesi püre haline getirin ve yüzünüzle 15-20 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın.

Muz Püresi: Olgun bir muzu ezerek püre haline getirin ve içine, yumuşak bir hamur haline getirmeye yetcek kadar bal ekelyin. Yüzünüze ve saçınıza uygulayın. Bu, artık yaşlanmış film yıldızlarının göğüslerine "canlılık" vermesi için sütyenlerine doldurdukları bilinen harika bir sıkılaştırıcı maskedir.

Sadece, çok fazla bal eklemediğinize ve sağlam bir sütyen kullanıyor olduğunuza emin olun.

Temizleyeci Maske: Bir mikserde veya besin öğütücüde bir bardak yulaf ezmesini toz haline getirin. İçine 3 damla badem yağ, yarım bardak süt ve bir yumurtanın beyazını ekleyin. Hepsini beraber çırpmaya devam edin. Bu karışımı sürün, 20 dakika bekleyin ve durulayın.

Bal Maskesi: Saf balı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin (yaklaşık 15 dk.) ve sonra ılık suyla yıkayıp durulayın.

Süt maskesi: Sütü yüzünüze veya cildinize doğruca şişeden aldığınız şekliyle uygulayın. 5-10 dakika kurumaya bırakın. Ilık su ile durulayın. Yüzünüzü temiz ve yumuşak bir havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Bunu küvette süt banyosu yaparak da uygulayabilirsiniz. Küvet için süt tozu da kullanmanız cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandıracaktır.

0 yorum: