Günlük Temel Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır ?

Su her yaştan bayanın tercih ettiği, bir numralı güzellik terapisidir. Temiz ve pürüssüz bir paletle başlamdan, güzelliği yaratamazsınız.

Çok pahalı ital suları unutun. Günde en az 8-10 bardak su içmiyorsanız, dünyadaki en iyi güzellik terapisinden kendinizi mahrum bırakıyorsunuz demektir.

Günlük Yüz Temizleme:
Güzel bir cildin ilk kuralı, onu gereğinden fazla temizlemeyi bırakmaktır. Bu gereksiz bir alışkanlıktır. Eğer bütün geceyi hendek kazarak geçirmediyseniz ya da sigara içilen dumanlı bir ortamda çalışmadıysanız yüzünüz o kadar da kirli değildir. Sabah rutininiz, yüznüze bir parça ılık su veya süt çarparak dün gecenin nemlendiricisini yeniden aktive etmekten fazlası olmamalıdır. Neden süt ya da sütün cilde faydası nedir? Süt bir laktik asittir ve yüzünüzün doğal bir asit terapisi almasını sağlar.

Bugün piyasadaki asitlerin çoğunun, bazı bayanlarda sorunlara yol açan sentetik asit olduğunun lütfen farkında olun. Alerjiden tutun da kalıcı yara izlerine kadar her türlü soruna dair raporlar mevcuttur. Kullandığınız kimyasal asitlere dikkat edin ve yapabildiginiz zaman, temizleme rutininizde bunun yerine doğanın asitlerini kullanın. Süte ilaveten, bu doal asitleri de göz önünde bulundurun:

1.) Ananas suyu
2.) Limon suyu
3.) Domates
4.) Turunçgillerin çoğu

Tonik Uygulaması Nasıl Olmalıdır?
2. adımınız tonik uygulamak ve bu önemli bir adımdır. Tonik kullanımının amacı, sabun, nemlendirici ve yağ kalıntılarını ortadan kaldrımaktır. Bir tonik için çok para harcayabilirsiniz (fiyatı 30 ytl'ye kadar çıkar ve bazı kozmetik mağazalarında daha da fazladır.) ya da bir çok ünlü mankenin yaptığını yapabilirsiniz. Onlar, hem tazeleyeici (canlandırıcı), hem de çok az limon ama boşca kimyasal içeren o saçma toniklerden çok daha etkilidir.

Diğer ucuz alternatifler:
1.) Gül suyu
2.) Güvercin ağacı
3.) Sıvı borik asit
4.) Veya şu canlandırıcı çay toniğini deneyin: 2 çay kaşığı yeşil çay veya papatya çayını yarım bardak suyla karıştırın. Bir parça pamugu tamamen ıslatın ve tüm yüze uygulayın. Buharlaşana dek ciltte kalmasına izin verin.

Not: Bunu veya herhangi bir toniği hiçbir zaman durulamaya gerek yoktur.

Nemlendirme Nasıl Olmalı:
Para tasarrufu sağlamada en önemli yöntemlerden birini iletiyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Nemlendiriciye çok fazla para harcamay gerek yok. Kaliteli temel nemlendiriciler her eczanede bulunmaktadır. Sadece etiketleri okumayı alışkanlık haline getirin ve içlerinde şu düşük maliyetli etken maddeleri arayın.

Lipidler: Seramidler, serebrozitler veya shingo lipidleri olarak listelenmiştir.
Zarurui yağ asitleri: Ayçiçieği yağı, üzüm çekirdeği yağı, çuha çiçeği yağı olarak listelenmiştir.

Güneş Korunması: Bir aşamalı koruyucu olarak, hiçbir nemlendiricinin içinde bulunmaz.

0 yorum: