Cilt ve Vücut Güzelliği İçin

Cildi canlandırmak ve beslemek için:
Taze yeşil fasulye veya mercimeği (taze olanlar en iyi sonucu verir) bir gece suda bekletin. Ezerek püre haline getirin ve içine az miktarda bal ekleiyn. Yüze ve boyun bölgesine uygulayın. Yaklaşık beş dakika bekleitn ve ılık suyla durulayın.

Yorgun cildi güçlendirmek için:
Ezilmiş salatalıklardan pürüssüz ve düzgün bir hamur elde edin ve nazikçe yüze ve boyun bölgesine hafif dokunuşlarla uygulayın. Saçlarınızı toplayın ve kulaklarınızın arkasına ve ensenize az miktarda uygulayaın. Bu yüz bakımı, yağlı ciltler ve tıkanmış gözenekler için kesinlikle muhteşemdir.

Karanfil yağı ile cilt temizliği:
Eşit miktarlarda; karanfil yağını (doğal bir sıkılaştırıcı), papatyayı (deri pigmentlerini beslemek için) ve okaliptüsü (ciltteki tıkanıkları giderir) karıştırın. Karışımı, parmak uçlarınızla yapacağınız dairesel haraketlerle cilde nazikçe masaj yaparak sürün ve durulayın.

Buğday tohumu yağı:
Doğal gıdalar satan dükkanlardan, aktarlardan ve bazı süpermarketlerden temin edebileceğiniz buğday tohumu yağı, cildin elastikiyetinin korunmasında ve gerginlik izlerinin önlenmesi tedavisinde etkilidir. Hamile kadınlar bunu karın ve göğüs bölgelerinde kesinlikle kullanılmalıdır.

Tatlı badem yağı:
Aktarlardan ve eczanelerden kolaylıkla temin edebileceginiz badem yağı, makyaj temizlemede, kirpiklerin çoğalmasında yardımcı olmak için ve çok kuru ciltlere uygun bir nemlendirici olarak idealdir. Ayrıca, güneş yanığı olan cildi de yatıştırır.

Banyo ile gelen güzellik:
Kuvetteki suya biraz (yarım kutu kadar) karbonat ekleyin. Bu, kaşıntılı cildi, ciltteki tahrişi ve güneş yanığını yatıştıracaktır.

Banyoda kullanacağınız elma sireksi, vücuda zindelik verecek ve yorgunluğunuzu alacaktır.

Bir kaşık dolusu bal eklemek uykusuzluğa iyi gelecektir.

Bir bardak hazır süt tozunu, üç damla badem yağıyla karıştırın. Onbeş dakika kadar ateşte pişirin. Ardından, kalın bir bezle ya da banyo lifini kullanarak cildinize bu karışım ile masaj yapın. Ölü hücrelerin yenilendiğini ve cildizin ışıltı ile parladığını göreceksinz.

Soğuk algınlığına yakalandığınızı hissettiğiniz anda, bir çay kaşığı hardal tozunu sıcak banyo suyuna ekleyin. Böylelikle soğuk soğuk algınlığını geri püskürtebilirsiniz. Bu yöntem soğuk algınlığına iyi gelecektir.

Banyo suyuna eklenen portakal dilimleri, ruhunuzu canlandırır ve bugünün mevcut tüm aromaterapilerine üstün gelir.

0 yorum: