Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmeli ?

|

Bayanlara özel bir zevktir, hatta kimi zaman hastallıktır ayakkabı sevdası. Ancak çoğu zaman ayakkabı alırken sadece dış görünüşüne ya da fiyatına bakarız ayakkabının. O dönemin modası ya da kredi kartının limiti en büyük etkendir ayakkabı seçimimizde. Fakat moda ya da cebimizdeki para kadar en az sağlığımız da önemlidir. Bu nedenle ayakkabı seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini kalame aldık sizler için.

İçinin ve dışının tamamen doğal deriden yapılmış olması gerekir. Çünkü deri nefes alan ve doğal bir madde olduğu için ayağın nefes almasını ve terin dışarıya atılmasını sağlar. Böylelikle ayak kokularının da bir nebze önüne geçmiş olursunuz. En önemli kural ayakkabı seçerken kullanılan malzemenin kaliteli ve %100 deri olmasıdır. Dana ve oğlak derisi ayakabbı sektröündeki en iyi deriler arasındadır.

Ayakkabı seçiminde hangi özelliklere dikkat etmek gerekir ?
1.) Ayakkabıda kullanılan malzemenin gerçek ve kaliteli deri olması gerekir. Ayakkabının içinde kullanılan malzemenin de özellikle pedin kaliteli olması da önemli bir husustur.

2.)Ayakkabı alırken iç kısımda Ped konusunda son derece dikkat etmelidir zira ayak sağlığı için ped çok önemlidir. Günüzde ayakkabı için kullanılan pedlerin antibaktariyel olanları da üretilmiş ve böylece ayaktaki mantarların büyük kısmının önüne geçilmiştir.


3.) Satın almak istediğiniz ayakkabının sizin ayağınızın kalıbına uygun olmasına dikkat edin. Ayakkabı ayağınızın anatomisine uymalı ve eklemlere zarar vermemelidir. Özellikle yüksek topuklarda kalıba çok dikkat edilmelidir. Ayakkabının ayağınıza tam oturduğundan ve kalıp olarak ortopedik oldugundan emin olmadan ayakkabı almayın.

0 yorum: