Metabolizmayı Nasıl Hızlandırırım ?

|

Bütün bayanlar bilir ki metabolizma, kilo alma konusunda en önemli faktörlerden biridir. Çoğumuz "su içsem yarıyor" der, fazla kilo sebebinin sadece yemek ya da içmek oldugunu düşünürüz. Oysaki durum sanıldığı gibi değildir. Bu yazıda çok yiyip de kilo almayanların sırrıını öğreneceksiniz.


* Metabolizmayı hızlandırmanın en önemli yolu azar azar ama sık sık yemektir. Böylece metabolizma, fazla yüklenilmeden az tempoda ama sık tekrarlarla çalışmış olacaktır.

* Kesinlikle spor yapın. Kontrollü yemenin tek başına yeterli olmayacagı malumdur. Bu nedenle bu beslenme şeklini sporla desteklemelisiniz. Spor yaparak tüm organlarınızı çalıştıracak ve metabolizmayı harakete geçirmiş olacaksınız.

* Su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Su içmek dolaşımınızı hızlandıracağı gibi cildinize de güzel ve pürüssüz görünüm kazandırır. Özellikle sabah kahvaltıdan önce 2 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmenizde büyük fayda var. Bu uygulamanın en büyük faydası, aç iken içilen su, vücudu temizler ve metabilizmayı tetikler. Kan dolaşımı hızlanır ve kendinizi zinde hissetmenizi sağlar.

* Süt içmeyi alışkanlık haline getirin. Sütte bulunan konjuge linoleik asit sayesinde metabolizma hızınız birden artacaktır. Ayrıca bayanların en büyük problemlerinden biri olan kemik erimesine karşı da önlem almış olursunuz.

0 yorum: