Bebeksi Bir Cilt İçin Doğal Maskeler ?

İşte size bebeksi bir cilde sahip olmanın yolları. Bebek gibi bir cilt nasıl olur, bebeksi bir cilde nasıl sahip olunur, bebeksi bir cilt için maskeler.... İşte tüm bu sorulara siz bayanlara özel cevaplar bulduk. Evde, para harcamadan kolayca yapablileceginiz ve uygulayabileceginiz doğal cilt maskeleri.


Nemlendirici yüz maskesi :
Gerekli malzemeler: Yumurta sarısı ve süt
Yapılışı: Yumurta sarısını ve sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze güzelce uygulayın, yüzünüzü ince bir bezle örttükten sonra on beş dakika kadar bekleyin. Akabinde kağıt mendille cildi tahriş etmeyecek şekilde temizleyin. Daha sonra yüzünüzü önce ılık ve ardından soğuk suyla yıkayın.
Faydası: Kuru ve nemsiz ciltler için bu maske harika. Yumurtanın sarısı ile yüzünüzü beslerken sütle cildiniz pürüssüzleşecek ve nemlenecektir.
Ne sıklıkta kullanılmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamanız yüzünüzün bakımı ve nemi için yeterli olacaktır.



Siyah Noktalar için maske :
Gerekli malzemeler: Yoğurt ve limon suyu.
Yapılışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüzeuygulayın ve on beş dakika kadar bekletin. Maske yüzünüzde kuruyacaktır. 15 dakika bekledikten sonra yüznüzü ılık suyla yıkayın.
Faydası: Limon suyu cildiniz temizler, siyah noktaları kurutur ve sivilceleri önler. Uygulanan yoğurt ise cildi besler, yağ miktarını dengeler ve nemlendirir.
Ne sıklıkta kullanılmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamnız yeterli oalcaktır.

Sivilceler için doğal maske :
Gerekli malzemeler: Zeytinyağı ve karnıbahar
Yapılışı: Sekiz adet karnıbahar yaprağını ve iki kaşık zeytinyağını birlikte mikserden geçirin. Oluşan bu karışımı, sivilceli bölgelere uygulayın. Sivilcenin durumuna göre biraz yogun kullanım olabilir. Maskeyi 10 dakika kadar bekletin ve ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Faydası: Karnıbahar yüzünüzü temizler, zeytinyağı ise yüzünüzün nem dengesini korur.
Ne sıklıkta kullanılmalı: Sivilcelerin şiddeti ve sıklığına göre haftda bir ya da 2 kez uygulanabilir.

Kırışıklara karşı doğal maske :
Gerekli malzemeler: Elma ve kaymak
Yapılışı: 3 kaşık kaymak ve bir soyulmuş elmayı mikserden geçirin. Karışımı cildinize uygulayın ve temiz bir bezle yüzünüzü örtün. Karışım yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra maskeyi temizleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Faydası: Elma cildin taze ve canlı kalmasını sağlar. Kaymak ise cildi elastikiyet kazandırır ve cildi yumşatır.
Ne sıklıkta kullanmalı: Kırışıklar için bu maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Yağlı ciltler için doğal maske :
Gerekli malzemeler: Süt , bal ve limon suyu
Yapılışı: Uygun bir kapta bir kaşık balı, yine bir kaşık limon suyunu ve koyuluğu bozmayacak oranda sütü karıştırın. Oluşacak maskeyi yüzünüze uygulayın ve maske kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir bez ile yüzünüzü tahriş etmeyecek şekilde temizleyin ve ılık su ile yıkayın.
Faydası: Bal cildi yumuşatarak maskenin emilmesine katkıda bulunur. Karışımdaki malzemeler cildin yağ salgısını dengeler.
Ne sıklıkta kullanılmalı: Bu maskeyi 10 ya da 15 günde bir uygulayın.

0 yorum: