Neden Yaşlanırız ve Yaşlanma Etkileri Nasıl Yavaşlatılır?

|

* Neden Yaşlanırız?
- Yaşlanmanın nedeni hücrelerin artık kendini yenileyememsidir. İnsanoğlu yaşlandıkça hücrelerin yenilenme hızı giderek yavşlar ve bu nedenle artık hem ciltte hemde vücutta gerekli tamirler yapılamaz. Hal böyle olunca da vücut yaşlanır, kendini yenileyemez.


* Yaşlanmayı Dururmak Mümkün Mü?
- Yaşlanmayı durdurmak mümkün değildir ancak etkilerini azaltmak mümkündür.


* Yaşlanma Etkileri Nasıl Yavaşlatılır?
- Her şeyden evvel düzenli ve sağlıklı bir hayatınız olmalı.
- Düzenli uykuya dikkat etmelisiniz. Çünkü vücut kendini en iyi uykuda yeniler.
- Elbette sigara ve alkolden uzak durmalısınız.
- Stresten uzak durmalısınız.
- Yeterince protein almaya dikkat etmelisiniz. Çünkü proteinler sindirilirken amino asitlere parçalanarak hücrelerin kendilerini yenilemelerini sağlar.


* Proteinler Hangi Besinlerde Vardır?
- Protein ihtiyaçlarınızı karşılamak için balık, derisi soyulmuş tavuk, yumurtanın beyazı ve hindi göğsü tüketmelisiniz. Ancak bu besinler arasında en önemlisi balıktır. Burada tükettiğiniz balığın cinsinin pek önemi yoktur. Çünkü balığın içerdiği yağ türü ve yağ asidi itibariyle vücuda faydası bir hayli fazladır.

* Güneş Işınlarının Yaşlanmadaki Etkisi Nedir ?
- Güneş ışınları cildin yenilenmesinde bir hayli önemlidir zira içinde bolca E vitamini vardır. Ancak güneşin zararlı ışınlarından korunmaksızın direk güneşe maruz kalmak cildinize maalesef zarar vermektedir. Bu nedenle güneşe çıkarken güneşin zararlı ışınlarından cildimizi koruyacak nemlendiriciler kullanmanızda fayda var. Ancak nemlendiricinizi seçerken önce dermatologa başvurmanızı ve cildinize uygun olan ürünü öğrenmenizi öneririz.

* Makyaj Ürünlerine ve Makyaz Sonrası Temziliğe Dikkat !
- Elbette ki makyaj yapmalıyız. Ancak bütün bayanlar bilir ki makyaj cildin nefes almasını engller. Bu nedenle makyaj yaparken tamamen doğal ürünleri kullanmayı tercih edin ve aşırı makyaj yapmaktan kaçının. Aynı zamanda yatarken kesinlikle makyajınızı temizleyin ve de gece bakımını yapmayı ihmal etmeyin.

* E Vitamini Almaya Özen Gösterin !
- E vitamini cildin tazelenmesini ve yenilenmesini sağlar bu nedenle düzenli olarak e vitamini alın.

* Bolca Su Tüketin !
- Su vücudunuzun temizlenmesini ve hücrelerin düzgün çalışmasını sağlayacaktır. Bu nedenle muhakkak her gün yeteri kadar su almayı alışkanlık haline getirin.

0 yorum: