Büyük Gögüsler Bel Agrısına Neden Oluyor

|

Büyük göğüslü kadınların çoğunluğu omuzlarını öne eğerek yürüdükleri için bel ağrısı problemi yaşıyorlar.

Edirne Selimiye Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Dr. Turgut Terzi, büyük göğüslerin bel ağrısına neden olduğunu söyledi.

Dr.Terzi, son yıllarda hızla artan ve hemen herkesin bir dönem yaşadığı bel ağrısına günlük yaşamda dikkat etmediğimiz birçok etkenin neden olduğunu söyledi. Dr. Turgut Terzi, “Özellikle kadınların büyük göğüslü olması bel ağrısına neden oluyor. Bunun nedeni büyük göğüsleri taşımakta zorlanan kadınlar omuzları öne eğerek yürümesi bel ağrısı sorununa neden oluyor. Bu da ciddi sağlık problemlerine yol açıyor'' dedi.

Büyük göğüslü kadınların kendilerini psikolojik olarak iyi hissetmediklerini belirten Dr. Terzi, şöyle devam etti: “Genç kızlar göğüsleri ilk çıkmaya başladığında utanıyor. Göğüsleri belli olmasın diye bol tişörtler giyerek, omuzlarını öne eğerek kambur yürüyorlar. Bu da ileride bel ve sırt ağrısına neden olabiliyor.

Büyük göğüslü kadınların çoğunluğu ise omuzlarını öne eğerek yürüyerek kamburu çıkıyor ve bel ağrısı problemi yaşıyor. Biz de fizik tedavi için gelen bu tür hastaları estetik cerrahlarına yönlendiriyoruz. Hastalar göğüs küçültme ameliyatlarına girdikten sonra bel ağrısının sona erdiğini söylüyorlar.''

0 yorum: