Kadin-Erkek İlişkisinin Sırları

|


Hoşgörü Temelli Kadın-Erkek İlişkisinin Sırları
Ya buz gibi bir sessizlik ya da korkunç bir kavga...Kadın-erkek ilişkilerinde dengeyi tutturmak oldukça zordur! Birbirlerini çok seven insanların bile zaman zaman fikir ayrılığına düşmelerinden ya da birbirlerine zaman zaman katlanamamalarından daha doğal ne olabilir ki?
Düşmanca değil dostça davranın
Tartışılan konuyu kişileştirmeyin. Onun hoşlanmadığınız davranışlarından konuşuyor olsanız bile genel bir konuda konuşuyormuş gibi davranın. Ses tonunuzun, bakışlarınızın ve jestlerinizin düşmanca olmamasına özen gösterin. Yaklaşımınız daima objektif olsun.
Özeliniz siz de kalsın
Özel konuları arkadaşlarınızın yanında konuşmak, üstelik de onları hakem yerine koymak gibi bir hataya düşmeyin. Ancak ortada konuşulan genel bir konu varsa herkes bu sohbete katılıyorsa siz de fikrinizi söyleyin.
Derin bir nefes alın ve 10 saniye düşünün
Tartışma sırasında herhangi bir sözüne ya da hareketine sinirlenseniz dahi ona sakın hemen cevap vermeyin. Aksi halde kendinizi hiç söylemek istemediğiniz şeyleri söylerken bulursunuz. Derin bir nefes alın ve 10 saniye düşünün, gerçekten vermek istediğiniz cevabı kafanızda toplayın ve ondan sonra konuşun.
Oto-kontrol mekanizması geliştirin
Nerede durmanız gerektiğini bilin. Tartışmaktan kaçmak elbette yanlış. Ama bazı durumlar vardır ki sıcağı sıcağına tartışmak yerine zaman geçmesini beklemek ya da tartışmayı kesmek en iyisidir. Onun üzerine gitmeyin ve onunda sizin üstünüze gelmesine izin vermeyin.
Birbirinizi dengelemeyi bilin
Onun daha gergin oldugu durumlarda sizin daha sakin, sizin sinirli oldugunuz durumlarda da onun daha ılımlı olması tartışmanın büyümesini engelleyecektir.
Genel konuları paylaşın
Herzaman genel konularda konuşmayı tercih edin; çünkü bu hem kısırdöngüye girmekten ve karşılıklı suçlamalardan sizi kurtaracak, hem de bilgileri paylaşmanızı ve ilgi duydugunuz alanlarda birbirinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.
Rahat ve açık olun
Alaycı tavırlar, küçümseyen bakışlar ve iğneli sözler daima olumsuz etki bırakır ve herşeyi berbat etmekten başka bir işe yaramaz. Tartışma boyunca ciddi, iletişime açık ve anlayışlı olun. Rahatsızlıklarınızı ve görüşlerinizi net bir biçimde ifade edin.
Tartışma bitmişse bitmiştir
Tartışma bittiyse gerçekten bitsin. İşi uzatmayın ve hiçbir fikir mücadelesinin sonunda gerginlik çıkarmayın.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunlarıda öğrendik iyi oldu.Haydi hayırlısı..

Adsız dedi ki...

Tartışma asla bitmez..

Bll dedi ki...

Teşekkürler.

--


makyaj

Adsız dedi ki...

demesi kolay

Adsız dedi ki...

bencede demesı kolay olmuyor kı ıkımızde ınatcını tekıyız ona karsılık vermeden duramıyorum aksını yapıyorumm sureklı tartısma halındeyızz cok huzursuzumm