Düzenli Cinsel Yaşam ve Faydaları

|

Düzenli Cinsel Yaşam ve Faydaları
Düzenli cinsel yaşamın insan fizyonomisi ve ruhi gelişimi için önemi eskiden beri bilinmektedir. Son yıllarda bunun detayları ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Son yıllarda yapılan araştırmaların ve gözlemlerin sonuçlarına göre, aktif ve düzenli bir cinsel yaşamın kalp ve bağışıklık sistemi üzerinde güçlendirici bir etkisi olduğu ortaya koyulmuştur.

Amerikan Time Dergisi nin yaptırdığı bir araştırmaya göre, düzenli ve arzu dolu cinsel aktivitenin, kalp kaslarını güçlendirdiğini, bağışıklık sistemine direnç verdiğini, bazı ağrıları azalttığını, birtakım depresyonları akut bir şekilde de olsa giderdiğini, kronik tansiyon rahatsızlıklarının oluşumunu engellediği sonuçlarına varıldığı bildirilmiştir.

Düzenli ve aktif cnsel yaşamın, insanın ruh ve beden sağlığı üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu vurgulayarak, kapak konusu yapan söz konusu dergi, bazı kanser türlerinin oluşumuna da engel teşkil ettiğini ifade etmiştir. Aynı ifade,bazı psikolojik sorunların yatıştırılmasına da katlıda bulunan, aktif ve düzenli cinsel yaşamın, insan doğasını, hekimsiz ve ilaçsız bir şekilde olumlu yönde etkilediğini vurgulamıştır..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

biraz cinsel hayatı açsanız nasıl yani yarına kadar anlatsanız lütfen benim yaşımdakiler bunu anlamıyor yaşım 18 lütfen açıklık lığa kavuşturun !!!!......