Vücut Şekline Göre Giyinme

|

"Ne giysem yakışmıyor? Vücuduma uygun elbiseyi nasıl seçebilirim, elbise alırken nelere dikkat etmem gerekir" diyenlerden misiniz? Aslında giydikleirnizin üzerinizde güzel durmadığını düşünüyorsanız bu vücudunuzun suçu değil. Sonuç sadece sizin seçiminizle ilgili. Elbise ya da kıyafet seçerken vücut ve fizik ölçülerinizi gözardı etmeyin! Öyleyse ilk olarak vücut şeklinizi öğrenmelisiniz.

Balık etliyseniz nasıl giyinmelisiniz:
Kimi zaman balık etli kadınlar vücut hatlarını göstermek istemezler ve bu nedenle geniş giysileri tercih ederler. Ancak dikatleri üzerinize çekmek ve kendinizle barışık olmak istiyorsanız kalçalarınızı ve hatlarınızı orataya çıkaracak kıyafetler seçmenizde yarar var.


Aklınızda bulunsun:
-Bacaklarınızı uzun gösterecek ve poponuzun kalkık durmasını sağlayacak beden ölçülerinize uygun bir pantalon tercih etmelisiniz.
-Üzerinize oturacak bir palto ile devam edebilirsiniz.
-Korse şeklindeki üstleri de tercih edebilirsiniz.
-Yüksek topuklu, rahat bir ayakkabı, sizi uzun gösterecektir.
-Vücudunuza oturan ve düz inen bir etek de tercih listenizde bulunabilir.

Vücudunuz ince ve uzun ise nasıl giyinmelisiniz:
Bu vücut ölçülerine sahip olan bayanlar giyinme konusunda en özgür konumdadırlar. Vücut tipleri o kadar müsaittir ki ne giyseler yakışacaktır. Bu nedenle yenilikçi giyinmelerinde fayda vardır. Dar jeanlar, cıvıl cıvıl renklerle bezenmiş baskılar, üste yapışan kıyafetler tam size göredir. Burada özgür olun ve dilediğiniz kombinasyonu deneyin. Eğer küçük göğüslü iseniz düşük kesimli üstleri pek tercih etmeyin.

Aklınızda bulunsun:
-Tercihiniz dar pantalonlardan yana ise, babet ya da topuklu ayakkabı giyin.
-Üzerinize yapışan elbiseler ilk tercihiniz olsun.
-Eğer gövdeniz büyükse ve kısa göstermek istiyorsanız yana çizgili üstleri tercih etmenizde fayda var.
-Yüksek topuklu çizmeler tam size göre.

Minyonsanız nasıl giyinmelisiniz:
Eğer minyon bir vücut yapısına sahipseniz kıyafetlerinizin vücudunuza oturmasına ve de tek renk giyinmeye özen göstermelisiniz. Renk seçiminizi koyu ve modern renklerden yana yapmalısınız. Minyon bayanlara dizüstü etek çok yakışacak ve onları modern gösterecektir. Ancak giyminizde sade olmalısınız.


Aklınızda bulunsun:
-Eteklerinizin dizüstü olmasına dikkat edin.
-Kazanklarınızın üstüne oturmasına dikkat edin.
-Uzun topuklu ayakkabılardan uzak durun.
-Yatay yerine dikey cizgili giysiler tercih edin.


Armut modeli vücut şekline sahipseniz nasıl giyinmelisiniz:
Armut modelini tanımlayacak olursak eğer Jennifer Lopez bu modelin en iyi örneği olacaktır. Üst ince olmasına rağmen, basen ve poposu olan bayanların modeli armut modeline en iyi örnektir. Eğer böyle bir vücut şekline sahipseniz sizin için kabarık ve bol eteklerden ziyade üzerine oturan ve hafif kumaştan yapılmış etekler en iyi seçim olackatır. Göğsünüzü ortaya çıkarmak için korse tipi üstler veya önü açık bırakılmış bir bluzun içine giyeceğiniz balkonet tarzı sütyenler giyebilirsiniz. Evaze eteklerle boyundan bağlı elbiseler, yaz akşamları ve düğün gibi olaylar için yerinde bir seçim olacaktır. Özellikle yüksek topukların tercihlerinizden başında gelmeli.

Aklınızda bulunsun:
-Paça pantalonlar üzerinizde harika duracaktır.
-Vücudnuzun alt ve üst kısmının dengeli görünmesi için göğüslerinizi kaldıran sütyenler tercih etmelisiniz.
-Koyu renk bir etek ki bunu her şeyle giyebilirsiniz.
-Anvelop elbiseler. Her beden üst ve altlar için uygun.
-Geniş kalçalarınıza karşılık üstlerinizi dengelemek için çizgili giysiler tercih etmelisniz.


Hamileyseniz nasıl giyinmelisiniz:
Hamileyseniz, giysilerinizin bol olmasına dikkat etmelisiniz. Ancak çok bol giyinip içinde kaybolmamalısınız. Bunun yerine hamile olduğunuzu daha rahat sergilemek için gebeliğinizi belli edecek giysiler giymelisiniz. Kısa ve teninizi gösteren giysileri tercih etmeyin. Bunun yerine karnınızı kapatacak ancak şişkinliğinizi de ortaya koyacak giysiler tercih etmelisiniz.

Aklınızda bulunsun:
-Giysilerinizde esnek ve sağlıklı kumaşları tercih edin.
-Eğer kotlardan vazgeçemiyorsanız hamile bayanlara özel üretilen kotları tercih edebilrsiniz.
-Pijama görünümlü paçalı ve beli lastikli pantalonlar da giyebilirisiniz.
-Ayakkabılarınızın babet olması size şık bir görünüm kazandıracktır. Ancak ortopedik olmasına dikkat etmenizde fayda var.

0 yorum: