Selülitin Oluşum Safhaları ( Aşamaları )

|

Selülitiniz mi var? Ne kadar kötü duruyor? Selülitin, kötü bir mantar hastalığına benzer bir gelişim gösterdiğini biliyor muydunuz?

Selülit Testi, Selülit Var Mı Nasıl Anlarım:
Selülitiniz var mı yok mu, bunu anlamanın en kolay yolu cildiniz sıkıştırdığınızda oluşacak cilt bozuklukları ya da portakal kabuğu görünümüdür. Cildin normal olduğu kısımdan nazikçe geniş bir cilt katı alın ve bunu, başparmağınızın arasında ovuşturun. Bıraktığınızda ciltte bir pürüz görünmüyorsa o halde selülitsiz ve de sağlıklı bir cildiniz var demektir.

Safha 1: Cilt, gözle görünür bir işaret vermeyecektir; fakat bu bölgedeki berelenmelerin ve kesiklerin iyileşmesi yavaş olabilir.

Safha 2: Cilde yakından bakıldığında, bozuk damarları ve ciltteki leke ve renk değişikliğini göreceksiniz. Hafif bir darbe ertesinde bile berlenme görülmeye başlar. Parmaklar arasında kıstırıldığında, cilt daha kalın ve portakal kabuğu benzeri minik bezeler halinde görünecektir.

Safha 3: Cilt sıkıştırılmadan bile, portakal kabuğu görünümünün kanıtları görünecektir.

Safha 4: Cilt, buruşuk görünecektir ve dokunulduğunda o bölge soğuktur. Bozuk damarlar mevcuttur ve kendiliğinden çürüklükler, morluklar oluşabilir.

Safha 5: Sadece soğuk bölgeler hissedilmeyecek, sıcak bölgelerin de olduğu fark edilecektir.

Safha 6: Geniş yağ kümeleri lifler halinde delik deşik olarak, selülitli bölgenin görünümünü bozmaktadır.

0 yorum: