Adet Sancıları Nasıl Azalır ?

|

Bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, adet (regl) döneminde E vitamini alan bayanların ve özellikle genç bayanların adet sancılarının azaldığı belirtildi.

Araştırmaya göre adet öncesi ve adetin ilk günlerinde günlük 200mg E vitamini verilen bayanların adet sancısının azaldığı tespit edildi. Bu uygulamanın aşırı derecede adet sancısı çekenlerde sancıyı daha çok azalttığı gözlemlendi.


İngiltere’de yapılan bu bilimsel çalışmada, adet (regl) sancılarından birçok bayanın şikayetçi oldugu ve özel yaşamlarını olumsuz etkilediği vurgulandı. Araştırmaya göre adet döenmini öncesinde ve adetin ilk günlerinde E vitamini alınması tavsiye edildi. Bu uygulamanın genç bayanlara daha çok etki ettiği de dile getirildi.


E vitamini takviyesi yapılan genç bayanlarda adet (regl) döneminde kanamaların da azaldığı belirtildi. Ayrıca E vitamini alan bayanların, adet dönemi boyunca kullandığı ağrı kesicilerin sayısının da azaldığı tepit edildi.

Özellikle adet döneminde şiddetli ağrı çeken bayanlarda ağrı ve sancıların azalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getiren bilim adamlarından Peter Bowen-Simpkins: “Bu, milyonlarca genç kızı etkileyen bir rahatsızlık konusunda elde edilmiş önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

evet gerçekten de e vitamini ağrıları gideriyor.bilindiği gibi hayatımızda çok önemli bir rolü olan kara üzüm çekirdeği e vitamininden 50 kat ve C vitamininden de 20 kat daha güçlüdür.ben kullandım bu kara üzüm çekirdeğini doğal antioksidan deposu olduğu için.ve regl ağrılarından eser kalmadı.bizzat denenmiş ve onaylanmıştır arkadaşlar.
Sağlıklı ve güzel günler..