Kısa Zamanda Nasıl Kilo Veririm ?

|

Yaz yaklaşırken hemen hemen bir çok bayan diyetlerin, diyet kitaplarının, diyet programlarının peşini bırakmaz. Ancak çogu zaman da sırf kilo vermek uğrana sağlığını hiç umursamaz. Siz bayanlara özel, aşağıda 10 altın kuraldan oluşan hızlı kilo verme rehberi hazırladık. Bu rehber sağlıklı kilo vermenizin yanında, diğer bir çok diyet rehberi gibi sizi ölüm orucuna tabi tutmayıp, dengeli ve spor yaparak kilo vermenize sebep olacak.

Unutmayın ki bu kuralların temelinde az kalori almak ve egzersiz yapıp çok kalori yakmak vardır. Bu doğrultuda haraket etmenizi ve plnanızı bu doğrultuda yapmanızı öneriririz.

1- Egzersiz yapın ancak kendinize ve kaslarınıza çok fazla yüklenmeyin. Düzenli yapmayı ihmal etmeyin. Örneğin hergün düzenli olarak 60 dakika yürüyüş yapın.

2- Temponuzu artırın. Yürüyüşle başladıgınız egzersizlere 1-2 dakika koşmayı da ekleyin. Bisiklet kullanın ve pedalları tempolu ve dengeli olarak daha hızlı çevirin. Ama unutmayın yaptıgınız her egzerside dengeli ve tempolu olun. Birden yüklemeyin.Ama bilin ki ne kadar çok egzesiz yaparsanız o kadar çok kalori yakarsınız.

3- Haftalık egzersiz planınıza ağırlık kaldırma antrenmanını da ekleyin. Ağırlık kaldırmak, kalorileri yakarken kaslarınızı da arttıracaktır. Aynı zamanda yağları yaktığı için vücdunuzun daha sıkı olmasına yardımcı olacaktır. Özelikle de kollardaki sarkmalar için ağırlık çalışmanız önerilir. Ancak abartmamanızı da öneririrz zira bayanlar erkekler gibi kaslı kolarının ya da üçgen vücudunun olmasını pek istemezler.

4- Porsiyonlarınızı hesaplayın. Her gün 200 veya 300 ekstra kalori almanıza neden olan porsiyonlarınızı kontrol altına alın ve olabildigince az kalorili şeyler tüketmeye çalışın.

5- Lifli yiyecekleri daha çok tüketin. Lifli yiyecekler daha çabuk doymanızı sağlayacaktır ve böylelikle daha az yemek yemenize neden olacaktır. Peki hangi yiyceklerde lif vardır dersek; size bolbol meyve, sebze, bütün tahıl ekmekleri, gevrekler ve baklagiller tüketmenizi öneririz. Her gün 25 veya 35 gram lifli gıdalar tüketmeyi ihmal etmeyin.

6- Kesinlkikle yanınızdan suyunuzu ayırmayın. Her gün en az 3 litre su için. Böylece hem güzelleşecek hem de daha az yemek yeme hissi duyacaksınız. Cildiniz için de su içmeyi ihmal etmeyi unutmayın.

7- Alkolü azaltın. Alkollü içecekler besin değeri taşımazlar ancak kalori almaya sebep olurlar.

8- Yatmadan 2 saat önce yemeyi kesinlikle bırakın. Artık gece yemek yemenin ne kadar zararlı oldugunu hepimiz biliyoruz.

9- Günlük ek multivitamin alın. Ancak eczacınıza ya da doktorunuza danışın. İştahınızı artıran vitaminler kullanmamaya dikkat edin.

10- Açlığınızı yatıştırmak için az az ama sık sık yeyin. 3 saatte bir atıştırın ama kesinlikle ipin ucunu kaçırmayın. Aksi halde kilo vermek isterken kilo alırsınız. Ögünler arasında haraketsiz durmayın. Yediklerinizi kasa dönüştürmeye ya da yakmaya çalışın.

2 yorum:

ozlem dedi ki...

ben sporcuyum ve 2 haftada 2.3 kılo vermek ıstıorum ne yapmalıyım

Adsız dedi ki...

ben zayıflamk istiyorm ama bir turlü kilo veremiyorm ne yapmalıym