Dökülen, Yağlanan ve Hacimsiz Saçlara Çözüm

|

Saçlarım dökülüyor ne yapabilirm, saçlarım dökülüyor tedavi yöntemleri nelerdir, saçlarım elektrikleniyor ve saçlarım kabarıyor ne yapabilirim diyen bayanlardan mısınız? O halde bu yazı saçları dökülen bayanlara özel çözüm yöntemleri içerdiği için tam size göre. Ancak yine de doktorunuza başvurmanızı önreiyoruz.

Elektriklenen saçlar için...
Ani ısı değişimleri saçların yapısını zorlamaktadır. Bu denenle saçlar da elektirik birikir. Saç telleri havaya uçuşur ve dağınık, hoş olmayan bir görüntü oluşur. Özellikle bu durum düz saçlı bayanlarda daha çok görülür.

Elektriklenen saçlar için ne yapmalı: Elinizle şekillendirici kremi saçlarınıza sürün. Ancak elinzin içinde kremin yayılmış olmasına dikkat edin ve mümkünse bitki özlü ya da doğal kremler kullanmaya çalışın.

Eğer aceleniz varsa ve krem sürecek vaktiniz yoksa saçlarınızı suyla hafifçe nemlendirebilirsiniz.

Mümkün olduğunca düzenli olarak yapılandırma kürleri ile saçınızın nem dengesini koruyun ve plastik tarak yerine ağaçtan ya da kemikten yapılmış doğal taraklar kullanın.


Çabuk yağlanan saçlar için...
Saçlarda yağlanmanın birden çok nedeni olabilir. Hormon düzensizliği ile yağ bezelerinin gereğinden fazla çalışması, stres, kalıtsal etkenler ..gibi nedenler saçların yağlanmasına neden olur.

Çabuk yağlanan saçlar için ne yapmalı: Öncelikle yağlı saçlar için şampuanlar kullanmaya başlayın ve de saçınızı ılık suda yıkayın. Yıkarken de saç diplerinize hafifçe masaj yapın. Saçınızı şampuanladıktan sonra soğuk su ile durulayın ve yüksek ısılı fönlerden kaçının. Hatta fönün ilk ayarını kullanın.

Eğer saçlarınız yağlanmış ve de yıkamaya vaktiniz yoksa ıslak saç jölesini saçlarınıza sürün. Sivri uçlu bir tarak kullanarak saçlarınızı şekillendirin.

Çabuk yağlanan saçlar için ne yapmalı: Bitkisel öz içeren haftalık kürler kullanın. Böylece yağ bezlerini sakinleştirir ve saçın ihtiyaç duyduğu nemi sağlamış olursunuz. Ayırca yağlı saçları çok sık tarmamaya, şekillendirici köpük ya da sprey kullanmamaya dikkat edin. Saçınızın nem denegsini korumuya çalışın.

Hacimsiz görünen saçlar için...
İnce ve düz saçlı bayanlarda daha çok görülen bir durumdur. Aşırı bakım saçların yapısını ve şeklini bozduğu için saçlar hacimlerini yitirirler.

Hacimsiz görünen saçlar için ne yapmalı: Saçlarınızı güzel bir duştan sonra şekillendirici kremler ile kuvvetlendirin. Arzu ederseniz bu kremleri saçlarınızın uçlarına da sürebilirsiniz. Ve sonra saçlarınızn ayrıldığı çizginin ters yönüne doğru fön çekin.

Ayrıca saçlarınızı özel arındırıcı şampuanlarla, yine saç diplerine masaj yaparak iyice yıkayın ve çok iyi durulayın. Duştan sonra saçlarınızı güçlendirmek için onarıcı, hacim verici ürünler ve bakım kremleri uygulayın. Aynı zamanda daha güçlü saçlar için 2 ayda bir saçlarınızı kestirin.

Mat görünen saçlar için...
Saçları yoran ve onlara zarar veren bir çok faktör vardır. Bunların en başında kolrlu su (havuz), kirli hava, rüzgar, perma ya da saç boyama, asşırı ısı (kurutma esanasında ya da duş esanasında saça uygulanan sıcaklık gibi.) Bu gibi nedenlerle saçlar ışık yansıtmaz, bakımsız-mat bir görünüm kazanır.

Mat görünen saçlar için ne yapmalı: Elma sirekesini ya da limon suyunu soğuk suyla konsantre hale getirin. Bu konsantre ile saçlarınızı durulayın. Böylece saçınız düzleşecek ve canlılık kazancaktır. Yıkama esnasında saçınızı çok iyi durulayın. Bakım yağları içeren ürünler kullanın.

Mat görünen saçlara en az haftada bir kez bitki proteini içeren kürler uygulayın. Multivitamin kürlerin saçlara sağlık ve parlaklık verdiğini de unutmayın.

Çok sık dökülen saçlar için...
Saç dökülmesinin nedenleri farklı farklı olabilir.Hormonal düzensizlikler, ilaçların yan etkileri, kansızlık, çinko eksikliği, uzun süreli geçirilen hastalıklar, testestron, stres...

Çok sık dökülen saçlar için ne yapmalı: Eğer saçınız dökülüyorsa ilk olarak nedenini araştırın. Bu tür saç dökülmelerinde kesinlikle doktorunuza danışın. Kan tahlili, hormonların düzeyleri, kullanılan ilaçlar, stres faktörünün olup olmadığını iyice tetkik ettirin. İlaçla tedavi şekli ve saç mezoterapisi önerilebilir. İlaçla tedavide ağızdan verilen ilaçların sayesinde kıl kökleri vücut tarafından beslenir.

Saç mezoterapisinde ise kıl köklerini besleyen vitaminler ve kan dolaşımını artırıcı ilaçlar doğrudan kıl köklerine çok ince uçlu kılcal iğneler aracılığıyla enjekte edilir. Haftada bir seans, toplamda 8-10 seans süren bu işlemler neticesinde saç dökülmesi tamamen engellenmiş olup yeni saçların çıkması ile birlikte saçlarda dolgunluk, hacim artışı, parlaklık, saç kalitesinde yumuşama görülür.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

saçlarım çok kabarıyo ve her zaman fön çekmem lazım evde kolayca yapabileceğim bir tarifiniz varsa banada önerirmisiniz düz saçlar istiyorum:)))))))))))

nil dedi ki...

benim sana tavsiyem kendine bir düzleştirici makina al birde düzleştirici banyodan sonra durulanmayan bakım kremi al saçını kuruttuktan sonra makinayla düzleştir bak bakalım kuaför bile oo derece harika saç düzleştiremez .. denedikten sonra tşk etmeyii unutmaa:)

Adsız dedi ki...

bişey dicem yaa benim saçlarım çok yağlanıyo yaa akşam yıkıyorum ertesi sabah yağ içindee :((( bide okula giderken düzleştiriyormm ondan olabilir mii?? :((( cevabnıı çabk yazarsan sevinirmmm :S