Pfrimmer Masajı (Şifalı Dokunuşlar)

|

Baş ağrılarından sindirim sorunlarına pek çok rahatsızlığın nedeni kaslarda oluşan gerginlik ve sertlik.

Şu sıralar başta ABD olmak üzere tüm dünyada çok popüler olan Pfrimmer Masajı kasları rahatlatıyor ve birçok rahatsızlığa karşı uygulanıyor.
Kanada'da 1940'ı yıllarda Therese Pfrimmer isimli masaj terapisti tarafından özel bir masaj geliştirildi. Bu özel masaja "Derin Kas Terapisi"adını veren Pfrimmer, kas dokuları üzerinde çalışıyordu. Pek çok kişiye daha sağlıklı bir yaşam sunan bu özel teknik gün geçtikçe gelişti ve bugün dünyanın pek çok yerinde terapistler tarafından uygulanır hale geldi.

Pfrimmer Masajı, Multipl Skleroz'dan yaralanma ve travmalara kadar pek çok kas rahatsızlığına karşı kullanılıyor.Masaj diğer tedavilere ek olarak kullanıldığında iyileşme süresini kısaltıyor. Tüm dünyada, gün geçtikçe yaygınlaşan Pfrimmer Masajı, 2 haftalık kurslarla doktorlara, hemşirelere ve fizik tedavi uzmanlarına öğretilebiliyor.

Pfrimmer Masajı'nın etkili olduğu rahatsızlıklardan bazıları
Artrit: PM, kas ve eklemlerde biriken toksinlerin rahatça atılmasını sağlıyor ve toksinlerle beraber ağrı ve yanma hissi de kayboluyor. Eklemler daha kolay hareket eder hale geliyor.

Carpal Tünel Sendromu: PM sinirlerdeki sıkışmayı gidererek hastalığın semptomlarını azaltıyor.

Baş ağrısı: Boyun bölgesine uygulanan masaj buradaki kasları rahatlatarak beyne kan akışının daha rahat hale gelmesini sağlıyor. Ayrıca strese karşı etkili olduğu için bu nedenle kaynaklanan baş ağrılarını da gideriyor.

Eklem ağrıları: PM, sertleşmiş kasları ve eklemleri yumuşatarak çok daha rahat bir şekilde hareket etmelerine yardımcı oluyor. Kas ve eklemlerin hareket kabiliyeti artıyor, eklemler daha kaygan hale geliyor.

Boyun ve sırt ağrısı: Sertleşen ve spazmlarla kasılan boyun ve sırt kaslarını rahatlatan masaj ayrıca omurgayı da güçlendiriyor.

Dolaşım bozukluğu: Zarar görmüş ve sertleşmiş kasların damarlar üzerinde baskı yaparak dolaşımı zayıflattığı biliniyor. PM ile kasların rahatlatılmasına bağlı olarak dolaşım da daha iyi hale getirilebiliyor.

Sindirim Bozukluğu:Karın kaslarının sıkılığının arttırılması bağırsak hareketlerini kolaylaştırıyor bu da sindirim bozukluğunun giderilmesinde etkili.

Pfrimmer Masajı nasıl yapılıyor?
Sertleşmiş kaslar, kan ve lenfatik sıvı dolaşımını engelledikleri için pek çok rahatsızlığının oluşmasına zemin hazırlayan ana nedenlerden. Sert kaslar kan ve lenfatik sıvıların rahatça akmasını engelliyor ve yumuşak dokulardaki sinirlerin sıkışmasına neden oluyorlar. Bu şekilde zarar bir kası, biriken toprak nedeniyle içinden suyun rahatça akması mümkün olmayan bir hortuma benzetmek mümkün. Tıpkı bu hortumdan suyun sızıntı şeklinde ve kuvvetsizce akması gibi, sert kasların arasından da kan ve lenf sıvıları rahatça akamıyor. Bu da problemin oluş bölgesinde bağlı olarak, orada çeşitli sorunlar ve rahatsızlıklar yaşanmasına neden oluyor. Pfrimmer Masajı'nın hedefi işte bu sertleşmiş kasları rahatlatmak ve kan ve lenfatik sıvı dolaşımını mümkün olan en iyi hale getirmek. Masajla yumuşatılan kaslarda kan dolaşımı hızlanıyor ve bu bölge, sadece kas ve yumuşak doku değil hücre seviyesinde de bu işlemden olumlu şekilde etkileniyor.

0 yorum: