Evde Yüz Bakimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeli

|

Evde Yüz Bakımında Olması Gerekenler
—Ellerinizi antibakteriyel bir sabunla yıkayın.

—Bir göz makyajı çıkarıcısı ile göz etrafınızı temizledikten snora yine bir makyaj temizleyicisi ile tüm cildinizi silin.

—Kaynayan bir sudan 20 cm uzakta durarak, buharın etkisiyle yüzünüzü tüm kirlerden arındırabilirsiniz.

—Buhar banyosunun ardından, yüzünüze yuvarlak daireler çizerek nemlendirici bir kremle masaj yapın.

—Ardından cilt tipinize uygun bir yüz maskesi kullanın. Karma ciltler “T bölgesi” ve kuru bölgeler için ayrı kremlere ihtiyaç duyar.

—Tüm cilt tipleri için en uygun nemlendirici yoğurttur. 1 çay kaşığı limon suyuyla, bir yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak yüzünüze sürün. Daha sonra ılık suda beklettiğiniz pamukla cildinizi temizleyin.

—Akneye sebep veren tuzlu, ekşili, baharatlı, yağlı yiyeceklerden ve et ürünlerinden kaçınmanız gerekiyor. Daha çok sebze, salata ve meyve ile soğuk içecekleri tercih edin.

—Bitkisel ürünlerle hazırlanmış kremler ya da nohut maskesi yüze dışarıdan uygulanabilecek medikal tedavi yöntemleridir.

—Uzmanlar günde 10 bardak su içilmesini tavsiye ediyor.

Evde Yüz Bakımında Yapılmaması Gerekenler
—Yüzünüzdeki akneleri sakın sıkmaya çalışmayın. Cildinize zarar verir ve cildinizin mikrop almasına neden olabilirsiniz.

—Sivilcilerinizi sıkmayın ve benlerinizi koparmayın. Çeşitli enfeksiyonlara neden olabileceği gibi daha fazla sivilce ile karşılaşabilirsiniz.

—Peeling maskelerini tercih etmemelisiniz. Çünk üdaha fazla derinin soyulmasına neden olur.

0 yorum: