Bayanlarda Lazerle Varis Tedavisi

|

Uzun süre ayakta kalma, çok fazla güneşlenme, kilo alıp verme, şişmanlık, doğum ve genetik gibi birçok faktöre bağlı olarak, zamanla ortaya çıkan kılcal damarları, lazer ışınları kullanarak ortadan kaldırma ve ya azaltma metodudur.

Lazer, seçilmiş dalga boyundaki yoğun ışıktır. Özel olarak seçilen dalga boyundaki lazer ışığı, çevre dokuları etkilemeden, sadece tedavi edilen bölgeye etki eder. Ülkemizin seçkin hastanelerindeki lazer cihazları, yüz ve bacaklardaki kılcal damarları, varisleri, (telenjiektazileri) ortadan kaldırmak için güvenle kullanılmaktadır.

Lazer tedavisi ile derin doku ve damarlara ulaşılabildiği için daha derinde bulunan geniş damarlara da ulaşılabilir. Lazer ışını, damar içindeki oksihemoglobin tarafından (oksijen taşıyan molekül) tutulur ve ayrıca melanin tarafından, diğer dalga boylarındaki ışına göre, daha az abzorbe edildiğinden, deride enerji kaybı yaşanmaz. Böylece, esmer tenlerde oluşan yan etki en az indirgenmiş olur.

İyileşme süresi birkaç hafta sürebilir. Fakat tam etki için tedavinin 1 ayı aşkın sürmesi gerekebilir. Ancak günümüz teknolojisinde bu süre çok kısalmıştır. Genellikle uygulanan damar; tek seansta tedavi edilir. Tedaviden sonra günlük aktivitelere rahatlıkla devam edilebilir.

Çoğu zaman anestezi gerektirmeyen müdahaleler yapılır tedavi için. Ancak damar çapı ile orantılı olarak, hafif düzeyde bir sedasyonla tedavide rahatlık ve kolaylık arttırılabilir.

0 yorum: