Ne Zaman Hamile Kaldığınızı Hesaplayın

|

Hamileliğin başlangıcı normal olarak son adet döneminizden başlanarak hesaplanır. Doktorunuza göre, hamileliğiniz gebe kalmanızdan iki hafta önce olacaktır! Hamileliğin başlangıcı kafa karıştırıcı olabilir, o yüzden biraz daha ayrıntılı inceleyelim.

Çoğu kadın tam olarak gebe kaldığı tarihi bilmez ancak genellikle son adetinin ne zaman başladığının farkındadır. Kısacası döllenme zamanı, son adetinin başlamasından iki hafta öncedir.

Hamilelik 280 gün yani son adetin başlangıç gününden itibaren 40 hafta kadar sürer. Kendi tarihinizi adet kanamanızın ilk gününden başlayıp 280 gün sayarak bulabilirsiniz. Ya da son adetinizden geriye 30 gün sayıp 7 gün ekleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda döllenmenin de tam tarihini belirler.

Hamileliği bu şekilde hesaplamak, gebelik süresini verir. Hemşire ve doktorlar hamilelik sırasında böyle zaman tutarlar. Bu, hamile kalışın normal tarihinden 2 hafta daha kısa olan yumurta yaşından ya da döllenme yaşından farklıdır.

Hamileliğinizi on üçer haftalık üç dönem halinde de planlayabilirsiniz. Bu yöntem, hamileliğin gelişme safhalarını gruplaştırmaya yarar. Örneğin, 13 haftalık ilk dönemde bebeğinizin vücut şekli ve organ sistemleri oluşur. Çoğu düşük de ilk dönem sırasında meydana gelir. Üçüncü dönem zarfında yüksek tansiyon ve gebelerde plesentadan gelen zehirlerle meydana gelen pre-eclampsi gibi problemler görülebilir.

Dönemlerin aya göre ayarlanmasını da duyabilisiniz. Bu, ayın 28 gün süren bir dönümüne göre hesaplanır. Çünkü hamilelik adet döneminizden itibaren 280 günlük bir süreçtir ve 10 aylık bir dönemden sonra son bulur.

0 yorum: